20.10.2011

Pidä minusta kiinniKirjastosta löysin käsiini Heli Krugerin teoksen Pidä minusta kiinni. Kirjan aihe kiinnostaa minua kovasti, joten olin kovin iloinen että tämän teoksen näppeihini sain. Kirja kertoo Jonnasta, joka otetaan huostaan. Jonnan äiti on alkoholisti, eikä osaa pitää lapsestaan huolta. Jonnan tarinan ohella kirja kertoo myös tarinaa Jonnan omahoitajasta Ilkasta ja tämän vastaavista ongelmista.

Tarina on hyvin ajankohtainen ja on todella hienoa että tämä kirja on kirjoitettu. Mutta onko sitten kyse omasta ammatistani ja sen tuomista kokemuksista, kun tämä teos ei minua juuri hetkauttanut? Kirjan yltiöpositiivinen ote oli oikeastaan raivostuttavaa, viimeinen luku vei totaalisesti kirjan pohjalle. Kirjat joissa kerrotaan samalla useamman henkilön tarinaa ovat kiehtovia, mutta Kruger tekee sen tässä mielestäni kömpelösti, pinnallisesti ja poukkoillen.

Teksti on helposti luettavaa ja jaksaa vetää mukanaan alusta loppuun. Arvosanaksi minä annan 7, ihan vain aiheen tärkeyden vuoksi.

3 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Täytyneepä mielenkiinnosta käydä bongaamassa kyseinen kirja kirjastosta ja lukasta se ihan vaan vaikka ammatillisessa mielessä :)

Mie ite kirjoitti...

Milenkiinnolla jään odottamaan sinun mielipidettäsi kirjasta, mie oon vieläkin jotenki niin pettyny että en tiedä... kun kaikkialla mainostettiin kuinka rohkea tää on jne... Mutta ehkä se sitä onkin tavan talliaisen maailmassa joka ei ole sen pimeän verhon toiselle puolelle päässyt ikinä kurkistamaan.

Lotta kirjoitti...

Täytyy minunkin etsiä teos käsiini :)