13.5.2013

Pätkäpöksyt ja hemputi hei

Itäisessä Suomessa alkaa jo olla himpusti kesäfiilistä päällä. Siitäpä intoutuneena ompelin tytöille vähän kesävermettä. Kankaatkin kun löytyivät kivasti omasta kaapista (ja siis miulahan ois ihan hirvee tuska saada ne ommeltua pois, että saisin ostaa hyvällä mielellä kaikkee uutta ja ihanaa) niin eipä mitään tekosyitäkään löytynyt lykätä tätä projektia.


Ihan ekaksi ompelin nuorimmaiselle ja vanhimmalle kesäpökät. Nää on sellaiset polven alle ulottuvat. Kaavan muokkasin melko ronskilla kädellä jostain vanhasta Ottobrestä. Esikoisen pökiin lisäsin vain vähän pituutta, en yhtään leveyttä. Kuopukselle nää on semmoset väljät ja esikoiselle melko timmit. Molemmat tykkäsivät omistansa.


Keskimmäiselle ei pätkäpöksyt kelvanneet, joten hänelle hurautin helpon hameen. Pöksyjen ja tämän hamoisen materiaalina on joustofroteeta sekä napakkaa resoria.

Kummitytöllä on synttärit tiedossa, niin intouduin hänellekin hamosta ompelemaan. Tässä nyt vaan kävi niin, ettei minulla ole mitään havaintoa, että mahtuuko näistä kumpikaan kyseiselle lapselle, vaiko ovatko nämä kokoa "vauva". Niin on päässyt unohtumaan, et minkä kokoinen pylly on kolmevuotiaalla ja miten pitkä on matka vyötäröltä reidelle jne. Mutta viedään sovitettavaksi jos vaikka vahingossa toinen näistä olisikin sopiva. Tuo kukikas on tehty pöytäliinan jämistä, siitä tuli oikeasti aikas ihana, vähän vaan harmittaa et menin sen muutamassa kohdassa kämmimään, mut sou not. 

Mut kukapas tietää mistä on tuo turkoosi hamonen tehty?

4 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Pyyhkeestä :-), mitä voitin? Olinko eka?

Hanna kirjoitti...

Ei ole pyyhe... ja siun kyl pitäs tietää oikea vastaus.. eti myöskään ollu eka... etkä voittanu mitään :D

Milla kirjoitti...

Päiväpeitto! :-P

Hanna kirjoitti...

Oikein arvattu... ja jos hamonen tein likalle sopii niin saat sen voittopalkinnoksi :)