14.8.2012

Tauon takaa

Heipsis kaikki ihanat blogimaailman jäsenet ja vierailijat! 
Täällä ollaan pidetty vähän hiljaiseloa. Alkoi työmaailman humu vetää virtaa pois koneesta vähän turhankin suurilla annoksilla, niin harrastukset jäivät hetkeksi. Nyt yritetään jälleen tormistautua ja lataan parhaillaan akkuja kesäloman merkeissä.

Vaikka käsityörintamalla ei ole mitään kummia tapahtunut, niin kirjoja on kyllä tullut ahmittua. Kesän alussa luin koko Harry Potter sarjan läpi. Se vaan on niin hyvä!


 Tämä tarina vetää hyvin ajatukset pois aikuisten tylsästä arjesta. Arvosanaksi 10+.

Lisäksi ehdin kesän aikana lukea Eve Hietamiehen Tarhapäivän, joka on jatkoa Yösyötölle. Kirja oli hyvin samantaipainen mitä yösyöttökin ja onnistui hyvin tempaisemaan minut lukijana matkaansa. Kirja tosin on hieman liian "hömpähtävä" minun makuuni ja loppu aivan liian lässyn lässyn, mutta arjen pakokeinona tämä toimi loistavasti.

 Tarhapäivä saa arvosanaksi 9-.

*****

Lukemisen lisäksi olen ehtinyt vääntää kakkuja ja vielä vähän kakkuja. Marssimme miehen kanssa avioliiton poluille viime viikolla ja lauantaina juhlittiin railakkaasti. Tehtiin itse kaikki tarjottavat sapuskat ja kyllä niissä hommaa olikin. Kakkuina toimi mustikka-keikautus kakut ja voi että ne olivat hyviä! Valitettavasti kuvia ei ole tarjolla, mutta resepti tulee tässä:

Valmiskakkupohjasta 2 levyä
1 prk flora vispiä
1 prk rahkaa
1 levy valkosuklaata
2 liivatelehteä
mustikoita

Flora vispi vatkataan kuohkeaksi, sekaan laitetaan rahka. Suklaa sulatetaan ja lisätään vaahtoon ja siihen perään vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Kelmulla vuoratun kakkuvuoan pohjalle laitetaan ohut kerros mustikoita ja niiden päälle puolet vaahdosta. Tämän jälkeen ladotaan vuokaan yksi kakkupohjan levy hyvin kostutettuna. Sitten jälleen mustikoita kerros, loput vaahdosta ja toinen kakkupohjalevy päälle.
Koko komeus lopuksi jääkaappiin n. 5 tunniksi.
Valmis kakku kumotaan tarjoiluastialle.

Kakuista tuli todella herkullisen näköisiä ja makuisia.

*****

Tällä erää ei muuta, toivottavasti pian on käsitöitä esittelykunnossa. Muutama herkullinen kangaspala on ainakin eksynyt kaappiin ;)

2 kommenttia:

Weba kirjoitti...

Onnea avioliiton johdosta! Ja ahkeria olette olleet kun itse olette tehneet tarjottavanne.

En ole aiemmin tainnut blogiisi eksyäkään, mutta taidanpa liittyä lukijaksi, jotta eksyn toistekin.

Hanna kirjoitti...

Kiitos! Kyllä sitä saatiin kyökissä ahkeroida! Mukava kun eksyit blogiin ja tervetuloa uudestaan :)