9.3.2008

Koskenlaskijan kinkkukierteet




Leipomusintoilu iski, suolaista oli saatava. Tällainen ohje iski eräästä etukortin lehdestä silmiini. Kokeilin ja ihastuin! Maistui jopa 3 vuotiaalle nirppikselle.
  • 5dl vettä
  • 1 pala hiivaa
  • 1tl suolaa
  • n 11dl sämpyläjauhoja (mie käytin tavis vehnäjauhoo)
Täyte
  • n. 1dl juoksevaa margariinia
  • 1 pkt Valion Koskenlaskijaa (mie käytin sitä mustassa paketissa olevaa)
  • 1 pkt saunapalvia
Voiteluun ja pinnalle
  • kananmuna
  • paprikajauhetta
Tee taikina niinkuin tekisit sämpylätaikinaa. Raasta jääkaappikylmä koskenlaskija karkeaksi raasteeksi. Suikaloi saunapalvi. Jaa kohotettu taikina kahteen osaan. Kaulitse levyksi. Levitä sille ensin margariinia, sitten kinkut ja juustot. Käännä rullalle. Leikkaa n. 15 osaan. Laita kiekot pellille. Kohota. Voitele munalla ja pinnalle ripottele paprikajauhetta. Paista uunissa, 200 astetta, 16 min (mie kyllä paistoin ainakin 20 min). Tarjotaan lämpimänä (mutta myös kylmänä maistuu).

Ei kommentteja: